Onthaasten


Onthaasten

“Simpele dingen in het leven creëren wonderen”

In deze maatschappij van de vele keuzes en de vele beslissingen die we dagelijks maken en de vele eisen van mensen, van werk, familie, multimedia, sport, sociale contacten en de snelle veranderingen in het leven. Is het een hele uitdaging om te onthaasten en ons tempo te verlagen en het leven simpel te houden.

Rust!

Als shinrin-yoku gids, ben ik me steeds meer gaan realiseren dat het simpel houden, door op een langzamer pitje te leven wonderen creëert. Dit is in het begin niet gemakkelijk en daar doet de natuur en alles wat er woont wonderen, als we er tenminste voor openstaan en er op een heeeeeeeel rustig tempo door bewegen.
Tijdens shinrin-yoku nodigt het bos je te gast uit om te onthaasten door uitnodigingen te volgen die je uit je hoofd en naar de rust in jezelf brengen.

“Het ervaren van rust en ontspanning en een gevoel van zaligheid creëert echt wonderen”

Hoe komen wonderen op je pad?

Door  de natuur in te gaan en tijd voor jezelf te nemen, je hoofd tot rust te brengen en op een heel rustig tempo te wandelen, te observeren en te ontspannen. Even de boel van het dagelijks leven de boel te laten. Waarbij je de zintuigen gebruikt om te openen en te verbinden met wat is. Je volledig over te geven, geen tijd, geen zorgen of problemen en geen te doe lijstjes, alles even achter je laten. Je volledig te baden in het bos en alles wat er leeft.

De eenvoudigheid van het ervaren dat ook jij een belangrijke schakel bent, geeft op een eenvoudige manier een gevoel van geluk, liefde en voldoening.

 

Wat zijn de wonderen?

Deze ervaring is met woorden niet te vatten, dit is het zelf ervaren van het gevoel van eenheid, van verbinding, rust, thuiskomen en innerlijk geluk.

Na een bosbad voel je je ontspannen en relaxt en ben je opgeladen, een gevoel dat je even helemaal bent weg geweest en je zal ervaren dat er in deze staat van ontspaninng meer overzicht hebt en meer gedaan wordt dan als we blijven doorjagen en stressen.