Maximaal gebruik maken van je leven


Maximaal gebruik maken van je leven

 

Je laten leiden door de seizoenen

Als voormalig Burn-out persoon streef ik ernaar om me zoveel mogelijk te laten leiden door de organische energie van de seizoenen en wat de levensstroom me aanbiedt. Dat betekend continue vernieuwing en vernieuwing betekent verjonging. Afwending betekent veroudering en verstarring.

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, zijn eigen kleur, zijn eigen tempo, en hier binnen heeft iedere maand op zijn beurt, zijn eigen ritme en zo werkt dat bij ons als mens ook.

Wij zijn de seizoenen

We zien seizoenen vaak als iets dat buiten ons staat en dat wij zelf alles kunnen beslissen en plannen en toch zijn we zeker door de seizoenen beïnvloed. Eigenlijk zijn wij de seizoenen, als je kijkt naar je fysieke lichaam, je gevoel, je denken in de verschillende seizoenen. In de zomer voelen we ons vaak energieker, vrolijker, dingen gaan gemakkelijker als in de donkere en koude januari maand. Eigenlijk willen wij alleen maar de lente en de zomer zijn en de rest laten we liever achterwegen.

Vertrouwen

Hoe meer we alle seizoenen in ons waarnemen en accepteren en dat ook de donkere dagen van inzinkingen er mogen zijn, hoe meer we groeien en vooruitkomen in het leven.

Ook in de natuur zien we tijden van terugtrekking en van verstilling om in het voorjaar weer te groeien. Groeien en veranderen hoort bij ons leven. Door uit onze comfort zone te treden en alle seizoenen te beleven en er niet voor weg te lopen, komen we vooruit.
Vertrouwen op betere tijden en wetende dat er straks weer een ander seizoen zal aanbreken.

Controle over de seizoenen, dat is onmogelijk

Maar vaak willen we niet groeien en veranderen. Verandering kan angstig zijn, er kunnen dingen misgaan, we kunnen falen of er niet meer bijhoren. We houden liever vast aan het oude, vertrouwde aan onze routine, dat veilig aanvoelt en tegelijkertijd niet gelukkig maakt! Controle willen houden over onze seizoenen, zorgt ervoor dat we pijn gaan ervaren, dat dingen niet zo gaan lopen zoals we zouden willen.

In hoeverre durf jij verandering in je leven en werk aan te gaan en mee te gaan met de seizoenen en te kijken wat de levensstroom je brengt?

Ervaar je dat je leven niet zo lekker loopt en snak je naar flow en verandering, stuur me een email voor een intake gesprek.

c.coachcarolien@gmail.com