Durf jij jezelf te zijn?


 

 

Hoe vaak pas jij je aan.  Aan  je omgeving, aan je familie, vrienden of collega’s en doe je aardig en gezellig, terwijl je er niks aan vindt?  Je verliest jezelf door anderen te  plezieren en aan het eind van de dag ben je doodmoe en niet tevreden met jezelf. De ware, unieke jij leren ze zo niet kennen, jammer toch? Op den duur weet jezelf niet meer wie je bent en vervolgens vraag je je af waarom je niet gelukkig bent, wat is er mis met mij?

Wie is die ware Jij? 

Als je terug gaat naar baby zijn, daar was je wie je was. Je huilde, je lachte  zondere enige schroom. Als je ouder wordt, mag dit ineens niet meer, er wordt van je verwacht dat je je gedraagt, dat je je aanpast. Geen wonder dat je niet meer weet wie je bent!  Denk eens na wie was je toen je nog een klein kindje was? Ik weet nog dat ik me heel blij kon voelen, dat ik iedereen vertrouwden en zo diep kon genieten van samen zijn met mijn familie, spelen in mijn eigen fantasie wereld,  geen schaamte gevoel, gewoon zijn. Dat was wie ik echt was. De omgeving heeft ons gevormd voor wie je nu bent. Toen je jong was had je geen keus, je wist niet beter. Om te overleven paste je je aan, aan je omgeving. Zoals Darwin ooit zei “in het dierenrijk is niet de sterkste die overwint, maar degene die zich het beste kan aanpassen”.

” Één ervaring zegt meer dan duizend woorden” 

Wanneer durf jij echt jezelf  zijn?

De meeste van ons durven alleen zichzelf te zijn als ze alleen zijn. Dan hoef je even met niemand en niets rekening te houden en je niet schuldig te voelen als je even  heerlijk lui op de bank ligt. Herken jij dit? Wat is dat toch dat we ons door anderen laten beïnvloeden? Wanneer durf jij jezelf te zijn?

Wat stopt jou om jezelf te zijn?

Voor de meesten van ons zijn de angst en pijn om afgewezen te worden de rede dat we ons aanpassen. Dat je nergens bij zal horen en eenzaam zal zijn.Wat houdt jou tegen om jezelf te zijn?En wie zou jij zijn als je jezelf zou kunnen zijn waar dan ook?
Wat als je al je angsten en pijnen er niet zouden zijn en je die  muur rondom zou durven afbreken, hoe zou je leven er dan uitzien?

Vind wat ons bindt, mijd wat ons scheidt”

Die muur die met de jaren steeds dikker is geworden kost veel energie en houd je tegen om jezelf te durven zijn. Jezelf te kunnen accepteren in het elk moment.
Durf uit je schelp te kruipen en straal en wees jezelf waar je ook bent.

Komt het bovenstaande jou bekend voor en wens jij een toekomst in vrij te zijn, en te durven zijn, wie je bent.
Als ervaren Bewustzijn Coach steun ik je graag in het verwezenlijken van een leven waar je jezelf kan en durft te zijn.

aanvragen