Ik wil het en ik wil het nu


Ik wil het en ik wil het nu

We zitten allemaal vast in de huidige mentaliteit van: “ik wil het en ik wil het nu!”
Maar deze houding werkt alleen bij de consumptiegoederen, niet bij groei, verandering, bewustwording of genezing van jezelf.

Als je wilt dat een bloem groeit, ga je dan aan het steeltje trekken?

Natuurlijk niet!
Je gaat de bloem goed verzorgen en haar ‘in de watten leggen’, water geven en de juiste omstandigheden creëren zodat ze kan opbloeien. dit heeft tijd nodig.  Als je wilt dat jezelf groeit, geneest of verandert, heb je ook de tijd nodig om een weg te banen door het doolhof van al je gedachten en emoties en geloofsovertuigingen.
Het is belangrijk om hiervoor jezelf de tijd te gunnen om op onderzoek te gaan naar bewust wording, nieuwe ervaringen of ideeën. Probeer niet opzoek te gaan naar gevoelens of emoties of ervaringen uit het verleden of de ervaringen van andere, anders blijf je in dezelfde vicieuze cirkel.

Zoals een vis in het water het water niet ziet,

Zo zien wij als mens verzeilt in onze gedachten, niet meer de werkelijkheid. We kijken naar onszelf op een manier van wie we geloven dat we zijn. Zoals een wetenschapper alles bekijkt van een wetenschappelijke kant, een romanticus, zijn gedachten bekijkt door de bril van schoonheid en liefde en een mysticus het bekijkt vanuit de diepere kern, de bron en alles is verbonden.

Wat is voor jou belangrijker?

De betoverende plek waar je bijvoorbeeld op vakantie bent of de betovering die deze plek bij jou oproept?

Als holistisch bewustzijn coach gaan we naar de plek van het gevoel, die de pijn of de emotie bij je oproept, waar de kern tot daadwerkelijke verandering is. Het innerlijk ervaren van de pijn, de depressie, de burn-out, de onzekerheid, de faalangst, de geloofsovertuigingen ect. staan ons in de weg om te veranderen.

“Het welzijn van de mens is verbonden met onze innerlijke gevoelens”

Als verandering een gevoel is,

wordt het belangrijk om dit te kunnen leren voelen. Eigenlijk is onze omgeving niet de oorzaak of we ons goed of slecht voelen. Wat wel het verschil maakt, is het innerlijke gevoel die dit in ons opwekt. De gedachten, emoties en de geloofsovertuiging die we bij de situatie hebben.

De natuur als plek voor groei, verandering of genezing

Naast coach ben ik nu ook shinrin-yoku gids, in een kleine groep gaan we samen het bos in (zie meer gegevens op de website) Het bos is één van de weinige plaatsen waar al je zintuigen geprikkeld worden. Door met aandacht en geduld te verbinden met het bos, wordt het bos de coach en de spiegel van je innerlijke gevoel, waardoor groei, verandering of genezing kan plaatsvinden.

Als bewustzijn coach en shinrin-yoku gids, willen wij, ik of het bos je steunen om op een efficiënte en effectieve manier het doolhof van al je gedachten en emoties en geloofsovertuigingen naar het bewustzijn te brengen, waardoor groei, verandering of genezing werkelijkheid worden.

aanvragen