Het leven overkomt je niet, maar wordt gevormd door je eigen energieveld


Het leven overkomt je niet, maar wordt gevormd door je eigen energieveld

Alles is energie, zowel in je lichaam als buiten je lichaam, in energie zijn ze één energieveld. Je hebt bepaalde gedachten en deze gedachten brengen een bepaald energieveld naar binnen, vervolgens straalt deze naar de buitenwereld uit, of andersom je loopt een warenhuis binnen, waar iedereen gestresst is,  als je hier niet bewust van bent ga je vanzelf mee met die energie. Die energie kun je in je eentje niet veranderen, wel kun je zelf kiezen welke energie je wenst te zijn.
Door bijvoorbeeld een stapje terug te doen en te observeren of om naar binnen te keren of aan iets moois te denken of door te kiezen om een glimlach te vertonen, de caissière zal je dankbaar zijn.

Innerlijke en uiterlijke energie wereld

Onze innerlijke wereld is de bron in onszelf, ons zijn. Hier bevind de ware jij, wie jij bent. De jij waar de meesten van ons naar verlangen.
Hier is een energie van rust, stilte, vreugde, vrede,  liefde, wijsheid en creatie die wij allemaal in ons hebben.
Je kan het energieveld niet zien, horen, ruiken, aanraken, proeven.
Je kan het wel voelen, bijvoorbeeld je komt een kamer binnen waar een bedrukte sfeer hangt, je weet niet wat het is, maar je voelt het wel.

De uiterlijke energie wereld is een wereld van doen, actie,  kennis en daar zijn onze gedachten en ons ego de motor.
Met onze gedachten kunnen we verhalen creëren over wie we zijn of wat we geloven wat anderen over ons zeggen. Dit geeft een energieveld van onrust, daar onze gedachten ieder moment kunnen veranderen.

Als je je innerlijke energieveld schoon houdt.

 • Ben je georganiseerd.
 • Maak je je geen zorgen.
 • Komen dingen op je pad.
 • Je omgeving veranderd mee.
 • Je brengt blijdschap maar niet ten kosten van jezelf.
 • Brengt flow en liefde en behulpzaamheid.

Wat verstoord je innerlijke energieveld?

 • Gedachten en overtuigingen waardoor je in weerstand gaat.
 • Angst, pijn en gebrek aan passie.
 • Slechte relatie met je lichaam.
 • Gebrek aan zelfliefde waardoor je gaat  controleren, domineren of pesten om je frustratie te uiten over je eigen leven.
 • Gebrek aan zelfrespect. Bij zelfrespect gaat het erom, hoe zie je jezelf? Hoeveel respect heb ik voor jezelf. Heb je eigen gevoelens en meningen? Houd je vast aan je  eigen rust en eigen structuur. Kan en durf je grenzen aan te geven.
 • Lage eigenwaarde. Waarbij je jezelf onderschat en een ontevreden gevoel hebt of mensen die je onderuit halen, waarbij je jezelf afhankelijk maakt, complimenten weg wimpelt, negatief zelfbeeld, jezelf onderuit haalt. Als je twijfelt aan je eigenwaarde is er schaamte en kritiek.
 • Veeleisendheid is een voedingsbodem voor depressie. Je kan onrealistische doelen gaan stellen omdat je van binnen al verwacht dat je faalt.

Het zuiveren van het innerlijk energieveld

Als we de energie niet genezen brengt het verwarring, pijn en angst, ziekte, verdriet en dit geven we weer door aan anderen en aan de wereld.
Het leven zal niet zo zijn, zoals je het wenst. Om het innerlijke energieveld te zuiveren, klinkt het logisch dat je naar binnen moet gaan om te voelen.
In je hoofd te gaan denken wat er mis is, heeft geen zin en zeker niet als je gelooft wat je denkt.
Je kan de verwarring veranderen door contact te maken met je innerlijke intuïtie en te vertrouwen.
Door los te laten, te erkenen en te beslissen, zal  je van  pijn en angst naar bewustzijn, flow, overvloed, vreugde, liefde en gezondheid gaan.

In je eigen kracht gaan staan

Door je lichaam te voelen, te aarden, te concentreren op je ademhaling of te lachen, kom je in het hier en nu en ga je naar binnen in je lichaam.
Als je in je lichaam bent, ben je gefocust, aanwezig, voel je je energie en kan je zelfs je innerlijk zijn horen praten.
Als je echt aanwezig bent in je lichaam, dan kan je krachtig in het leven staan.
Dit betekent in het hier en nu zijn, in je lichaam en niet in je hoofd.

Hoe meer je bewust bent van je energie, hoe minder energie van de ander naar binnen kan.

Met andere woorden als je 10% eigen energie in je lichaam hebt dan is er voor 90% plaats voor anderen energieën om in je lichaam te komen.
Maar we hebben helemaal geen energie van anderen nodig, kijk naar de natuur deze halen de energie uit het universum en stralen en hebben alle tijd en alle rust ook wij kunnen de pure energie uit het universum halen. Het is altijd beschikbaar.
Als je 90% gevuld bent met je eigen energie dan overkomt het leven je niet, maar wordt deze gevormd door je eigen energieveld.