De moeder als motor voor het gezin


De moeder als motor voor het gezin

Pluim voor waardering

Ben jij een moeder, een echtgenote die jezelf inzet voor het gezin? Geef jezelf een hele grote pluim van waardering.
Eigenlijk verdien jij iedere maand één week van moederdag, voor de 24/7 dat je paraat staat voor het gezin. Dat je als moeder 1 week in de maand helemaal niets hoeft te doen. Dat je jezelf mag terugtrekken, zodat de andere in je omgeving zich bewust worden van de taken van een moeder.
En misschien ben jij de moeder die dit al doet, mijn pluim hiervoor.

Schuld gevoel

Kan je je eens inbeelden een huishouden zonder organisatie, zonder boodschappen, zonder lunch pakketten, zonder avond eten op tafel, zonder mentale steun!!!
Het familie leven zou er dan heel anders uitzien, niet waar? 24 uur zijn we als moeder met de familie verbonden. En als we dan wat voor ons zelf plannen, plannen we dat rondom alle activiteiten van de andere familie leden anders hebben we nog een schuld gevoel.  Herken jij jezelf hierin? Natuurlijk geldt dit niet voor alle moeders. De moeders die zich gemakkelijk kunnen loskoppelen van hun gezin, zijn gezegend in de ogen van de moeders die dit niet kunnen.

De diepe wortel van moederschap

Bij velen onder ons is het nog zo diep geworteld wat de taken van een vrouw allemaal zijn. Als we deze taken niet uitvoeren dan maken we onszelf wijs dat we een slechte moeder zijn. Daar bovenop komt nog vaak de woorden van een partner die zegt als je moe bent en het eten niet op tijd op tafel staat, dat je lui bent, dat je niet kan plannen. Dan zouden ze zich niet gewaardeerd of niet gezien voelen.

Liefdevolle verbondenheid

Afgelopen week belde mijn dochter geïrriteerd op vanuit de auto dat ze de weg kwijt was op weg naar de tandarts en ineens was de lijn verbroken. Ik belde haar terug en vroeg waar ze was, wat is de straatnaam? Ik voelde een enorme compassie en begreep hoe zij zich voelden. Ik had me verbonden met haar gevoelens en vervolgens sprak ik in stilte uit  tegen mezelf  “heb vertrouwen, Het komt goed, zij zal de weg vinden”. Alleen door dit te doen, voelde mijn dochter zich niet gesteund want ik deed niets om haar te helpen en ze hing op. Ik voelde dat ik ook niets anders kon doen.Een aantal minuten later stuurde ze me een berichtje, ik ben bij de tandarts en ik vind het niet leuk dat je niets voor me gedaan hebt.

Schouder klop

Als moeder zijn we vaak in een gevoel van compassie en van liefde en dat wordt gezien als niets doen. Er zit zoveel kracht in verbonden zijn, in gewoon stil zijn en niets doen. Als moeder mogen we ons echt op de schouders kloppen en zien wat voor waarde jij hebt in een gezin.

Heb je vragen of wil je meer weten, stuur me een  email naar c.coachcarolien@gmail.com

aanvragen